יום שבת, מרץ 26, 2011

התזונאי הוא אני- חלק ב'

כשלב מקדים לתכנון העבודה, נתבונן במקורות מידע על מנת לענות על מספר שאלות הנוגעות לתזונה.

א. שימוש בטבלאות תזונה: הכנסו לאתר: http://www.orlyziv.com/dri.htm ודפדפו לתחתיתו. באתר תמצאו טבלאות תזונה. טבלאות אלו נקראות בדרך כלל טבלאות ערכי ייחוס תזונתיים או טבלאות קצובה יומית. הטבלאות מפרטות כמה מינרלים, ויטמינים, פחמימות, חלבונים וכו' יש לצרוך כל יום.
 שימו לב לכותרת הטבלה! אנחנו מתעניינים בקצובה המומלצת של ויטמינים, מינרלים ומאקרונוטריאנטים (חומרי הזנה הדרושים בכמות גדולה).
לאחר שפתחתם את הטבלה הרצויה, עיינו ברפרוף ושימו לב לצרכים השונים של גברים ונשים בגילאים שונים.

ב. שימוש במחשבוני תזונה: מחשבוני תזונה שולפים מידע מטבלאות כמו אלו שראיתם בסעיף הקודם. הן נוחות במיוחד למציאת ערך (כמו למשל מהי כמות הקלוריות שאדם בגילי צריך לצרוך?). הן נוחות פחות להשוואת נתונים (כמו למשל- מי צריך לצרוך יותר קלוריות, נשים או גברים?).
הכנסו ל: http://www.netogreen.co.il/Calculators/dri.aspx. שחקו עם המחשבון על מנת למצוא ערכי ייחוס תזונתיים לאנשים בגילאים שונים.

1. היעזרו בקישורים בסעיפים א' וב' או במקורות מידע אחרים על מנת לענות על השאלות הבאות: 
     א. האם יש הבדל בצרכים התזונתיים של קבוצות גיל שונות? האם ילדים זקוקים לכמויות שונות של ויטמינים, קלוריות וכו'?
     ב. האם יש הבדל בצרכים התזונתיים של מגדרים שונים? האם נשים וגברים באותו הגיל זקוקים לכמויות שונות של ויטמינים, קלוריות וכו'?
     ג. האם יש הבדל בצרכים התזונתיים של סביבות עבודה שונות? האם אישה העובדת במשרד זקוקה לכמות שונה של מרכיבי מזון מאשר אישה העובדת בקטיפת כותנה?

2. בחרו את קבוצת הגיל והמגדר שלכם. סכמו את הנתונים וצרו טבלת ערכי ייחוס תזונתיים משלכם המתארת את כמות החלבונים, פחמימות, קלוריות, ויטמינים ומינרלים הדרושים לכם בכל יום. שימו לב: בודאי הבחנתם כי ישנם סוגים רבים של מינרלים וויטמינים. בטבלה שתיצרו עליכם להתמקד במינרלים ובויטמינים הדרושים ביותר (מבחינת כמות). ביחרו שלושה ויטמינים ושלושה מינרלים הנחוצים בכמות גבוהה מהשאר.

3. הוסיפו לטבלה את המקורות למרכיבי המזון השונים (לדוג' מגנזיום: נמצא באגוזים).

בסוף שלב זה עליכם להגיש תשובות לשאלה 1 וטבלה המסכמת את התשובות לשאלות 2 ו- 3. על הטבלה לכלול כותרת (ערכי ייחוס תזונתיים לגבר/אישה בגיל X העוסק בפעילות גופנית אפסית/נמוכה/גבוהה...) ולהיראות כך בערך: 


כמות יומית מומלצת
מקור מזון
חלבונים
86 גרם
ביצים, קטניות...
ויטמין C
90 מיליגרם
תפוזים, עגבניות...

הגישו את הממצאים שלכם והמתינו לאישור למעבר לשלב הבא.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה